Dorada la cuptor

de alilianaa in Peste, 28 Apr 2013 | 5445 vizualizari

 

Pentru ca azi este o zi de bucurie, pestele a fost la mare cautare.

 

INGREDIENTE

  • 3 dorade
  • 2 fire de ceapa verde
  • un fir de usturoi verde
  • condimente pentru peste de la Kotanyi
  • o lamaie
  • piper
  • 30 ml ulei de masline
  • 30 ml vin alb
  • o legatura de marar
  • un morcov
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Pestele a fost curatat de solzii care-i mai avea, au fost scoase,, urechiusele" si alte organe nedorite. A fost pus in apa, scos pe un prosop sa se scurga. Morcovul a fost curatat, spalat, tocat in betisoare. Ceapa si usturoiul verde au fost curatate, spalate si tocate marunt.

Pestele, dupa ce s-a scurs bine, a fost condimentat cu condimente specifice. A fost asezat intr-un vas de yena pe betisoare de morcov. Ca sa stiu pe viitor, un peste l-am filetat. Pentru prima data a fost destul de bine. In burta pestelui am aplicat cate doua felii de lamaie. Peste paste am pus ceapa si usturoiul tocat, marar, alte felii de lamaie. Am mai adaugat pentru o aroma mai intensa putin piper. Am pus ulei de masline si vinul alb. 

L-am pus la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit. 

A fost servit cu legumele din tava si lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

28.04.2013, 20:59

Am auzit ca este un peste bun..eu nu ma pricep ca nu consum peste

Tabita _ 1

29.04.2013, 08:14

RuxyRux 1

04.05.2013, 21:49

Dorada e delicioasa si la cuptor pe sare si cu legume si pe gratar...oricum e grozava...te imbratisez!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez